Deze keer met prei, olijven en haloumi.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1/2 rode paprika, geschild, in blokjes
- 1/2 gele paprika, geschild, in blokjes
- 1/2 oranje paprika, geschild, in blokjes
- 1 prei, gewassen en in halve ringen
- 3 stengels selders
- 1/4 courgette, in blokjes
- 1/4 zoete aardappel, in stukken
- een handvol shii-take, schoongemaakt
- 2 wortels, in kleine halve ringen
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje look, geplet
- verse rozemarijn
- verse tijm
- versgemalen zwarte peper
- fleur de sel
- koolzaadolie
- balsamico
- 3 plakjes haloumi, in stukjes gesneden
- 10-tal zwarte olijven, ontpit, gehalveerd
Bereiding:
- Snij alle groenten in stukken. Ze hoeven niet in mini-stukjes gesneden te worden. Doe ze in een ovenschotel.
- Plet het teentje look en laat het op zijn geheel en doe het erbij.
- Doe de takjes tijm en rozemarijn erbij.
- Kruid met peper en zout.
- Giet er een goede scheut koolzaadolie over en een beetje balsamico. Roer de groenteschotel even om zodat alle smaken vermengd worden.
- Zet de schotel nu in een voorverwarmde oven op 200°C. Je bedekt hem best de eerste helft van de baktijd met zilverpapier.
- Haal er na 30 minuten het zilverpapier af en doe er dan de haloumi en olijven bij. Zet de schotel nu onbedekt in de oven op 180°C. Na ongeveer 60 minuutjes in een warme oven is de schotel klaar. Je mag hem er altijd iets langer in laten zitten. Meestal steek ik hem er 70 minuten in. Alles is wat afhankelijk hoe zacht je de groenten wil.
Smakelijk :-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten