Pagina's

donderdag 7 februari 2013

Griet uit de oven met prei, kappertjes en citroen



IngrediĆ«nten voor 2 personen: 

De groenten:

  • 2 stengels prei
  • 2 sjalotten 
  • 2 stengels selder
  • 15 tal appelkappertjes
  • 10 tal kerstomaten
  • 10 tal zwarte olijven
  • 1 teentje look, geplet
  • 1 citroen
  • Enkele takjes tijm
  • Enkele blaadjes laurier
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Fleur de sel
  • Olijfolie extra vierge
De vis:
  • 1 grietfilet van ongeveer 600 gram (met graat)
  • Olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper
  • Fleur de sel

Bereiding:

De groenten:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Snij de stammen prei overlangs in 2 en maak ze schoon met water. Snij de halve stammen prei in stukjes. Gebruik het wit van de prei.
  • Was de selder en snij hem in kleine stukjes.
  • Pel de sjalotten en snij ze overlangs in kwarten en dan in kleinere stukken. 
  • Snij de citroen in een 8 tal partjes en schik ze tussen de groenten in de ovenschaal. 
  • Doe de kerstomaten en de olijven op zijn geheel bij de groenten. 
  • Kneus het teentje look en voeg het ook toe aan de groenten. 
  • Verdeel de appelkappers over de schotel, leg de takjes tijm en blaadjes laurier tussen de groenten en kruid let peper en zout. 
  • Schenk een flinke scheut olijfolie over de groenten en plaats de schotel in de oven van 180°C. Rooster de bereiding ongeveer 50-60 minuten. 
De vis:
  • Leg de griet in een ovenschaal en kruid met peper en zout en provinciaalse kruiden. 
  • Zet de vis de laatste 20 minuten bij de groenten in de oven. 
  • Als de vis goed gegaard is, kan je hem gemakkelijk van de graat halen. 

Serveer de geroosterde ovengroenten met een portie vis. Je kan over de vis een beetje olie van de groenten scheppen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten