Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje look, fijn gesneden
- 1 rood Spaans pepertje
- 2 wortelen
- 3 stengels bleekselderij
- 1/2 gele paprika
- 1/2 orangje paprika
- 1/2 broccoli
- 1 raapje
- 50 g kikkererwen, geweekt
- 1/2 l warm water + 1 groentebouillonblokje
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 1 klein potje tomatenpuree
- 1 à 2 el gedroogde oregano
- 150 à 200 g jonge spinazie
- 1 blaadje laurier
- 2 takjes tijm
- Verse bladpeterselie
- olijfolie
- Versgemalen zwarte peper
- Fleur de sel
- Parmezaanschilfers
Bereiding:
- Week de (droge) kikkererwten een nachtje in koud water. Je kunt uiteraard ook voorgeweekte kikkererwten kopen.
- Pel de uien en snij ze in kleine stukjes. Pel de tenen look, snij ze in stukjes en plet ze tot pulp. Snij het Spaans pepertje in kleine stukjes. Verwarm een beetje olijfolie in een stoofpot en doe de uien, look en het Spaans pepertje erbij. Stoof de stukjes ui enkele minuten in de olie. Roer tussendoor even.
- Schil de wortelen in kleine rondjes en stoof ze mee met de uien. Snij het raapje in kleine stukjes en voeg in de pot. Schil de paprika's met de dunschiller. en verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Gooi ze in de pot. Spoel de selderstengels (zonder loof) en snij ze vervolgens in kleine stukjes, doe ze bij de rest van de groenten en roer. Was de broccoli en snij de broccoli in kleine roosjes. Voeg bij de rest.
- Zeef de kikkererwten en spoel de geweekte erwten kort onder stromend water. Doe ze nu in de stoofpot en laat ze even meestoven.
- Voeg het geconcentreerde tomatenpuree in de pot en roer. Laat de rauwe tomatensmaak wegstoven. Strooi een flinke snuif gedroogde oregano over het gerecht. Voeg aansluitend de tomaten in blik toe.
- Giet nu de groentebouillon erbij.
- Voeg laurier en verse tijm toe. Proef en kruid nog een beetje met peper en zout naar smaak.
- Laat de stoofpot 30 à 40 minuutjes sudderen op een zacht vuurtje. Was ondertussen de jonge spinazie en voeg beetje bij beetje in de stoofpot en laat de spinazie slinken.
- Werk af met verse bladpeterselie en parmezaanschilfers en serveer in een diep bord.
Smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten