Voor 2 personen:
De groenterol:
- 1 courgette, in schijfjes
- 1 aubergine, in schijfjes
- 2 tomaten, in schijfjes
- Geraspte Parmezaanse kaas
- Panko (Japans broodkruim)
- Pijnboompitten
- Gedroogde oregano
- Olijfolie
- Balsamico
- Versgemalen zwarte peper
- Fleur de sel
De zalm:
- 2 stukken zalm van elk ongeveer 150 g.
- Gedroogde tijm
- Gedroogde oregano
- Olijfolie
- sap van 1/2 limoen
Bereiding:
- Snij de courgette en aubergine in plakjes met de mandoline. Doe hetzelfde met de tomaat.
- Ik haal altijd het vocht uit de aubergine. Je doet dat best door er zout op te strooien en keukenrol tussen de laagjes aubergine te leggen. Je zet er dan best een zwaar voorwerp op ev. een bord (je kan erboven ook nog wat boeken leggen om het nog zwaarder te maken).
- Leg de groenten in laagjes naast elkaar in een ovenschaal. Strooi op elk laagje peper en fleur de sel, een beetje gedroogde oregano en pijnboompitten. Leg de rest van de groenten er bovenop en kruid opnieuw. Strooi bovenaan geraspte parmezaan, panko en kruid met oregano, peper & zout. Strooi er opnieuw wat pijnboompitten op. Doe er een goede scheut olijfolie over en balsamico-azijn bij.
- Steek de schotel in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 minuten à 40 minuten.
- Kruid de zalm met versgemalen zwarte peper, fleur de sel, gedroogde tijm & oregano langs beide kanten. Doe er een scheut olijfolie over en het sap van 1/2 limoen. Steek de zalm gedurende 10 à 12 minuten in een oven op 180°C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten