Voor 4 personen:
- 1 stokbrood: ik koop altijd een bruin 'houthakkers brood'
Met tomaten:
- 4 tomaten, ontpit en ontveld
- 1 tl basilicum, gedroogd
- 1 tl oregano, gedroogd
- 1 teentje look, geplet
- versgemalen zwarte peper
- fleur de sel
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 3 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 bol mozzarella
Met geitenkaas:
- Geitenkaas: chavroux 'trendre buche'
- Uienconfituur
Bereiding:
- Ontvel en ontpit de tomaten. Snij ze in kleine blokjes en doe ze een een mengkom.
- Doe het fijngesnipperd sjalotje erbij.
- Plet het teentje look en doe het op zijn geheel in de mengkom. Dient enkel om aroma af te geven. Achteraf mag je het weer uithalen.
- Kruid met de gedroogde kruiden, peper & fleur de sel. Roer even om.
- Doe er 3 el olijfolie en 1 el balsamicoazijn bij.
- Laat het mengsel even marineren in de koelkast.
- Snij de mozzarellabol in schijfjes.
- Snij het stokbrood in plakken en beleg het met mozzarella en het tomatenmengsel.
- Beleg de andere helft van het stokbrood met de geitenkaas en de uienconfituur.
- Steek de broodjes 10 minuutjes in een hete oven van 180°C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten