Pagina's

zondag 10 februari 2013

Apero Time: Bruschetta's met tomaten, mozzarella en geitenkaas

Apero's: I love it !! Dit is een super gemakkelijk voorafje bij de aperitief. Weinig werk en toch relatief veel eten :-) 



Voor 4 personen:
  • 1 stokbrood: ik koop altijd een bruin 'houthakkers brood'
Met tomaten: 
  • 4 tomaten, ontpit en ontveld
  • 1 tl basilicum, gedroogd
  • 1 tl oregano, gedroogd
  • 1 teentje look, geplet
  • versgemalen zwarte peper
  • fleur de sel
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 bol mozzarella
Met geitenkaas:
  • Geitenkaas: chavroux 'trendre buche'
  • Uienconfituur 

Bereiding:
  • Ontvel en ontpit de tomaten. Snij ze in kleine blokjes en doe ze een een mengkom. 
  • Doe het fijngesnipperd sjalotje erbij. 
  • Plet het teentje look en doe het op zijn geheel in de mengkom. Dient enkel om aroma af te geven. Achteraf mag je het weer uithalen.
  • Kruid met de gedroogde kruiden, peper & fleur de sel. Roer even om. 
  • Doe er 3 el olijfolie en 1 el balsamicoazijn bij. 
  • Laat het mengsel even marineren in de koelkast. 
  • Snij de mozzarellabol in schijfjes. 
  • Snij het stokbrood in plakken en beleg het met mozzarella en het tomatenmengsel.
  • Beleg de andere helft van het stokbrood met de geitenkaas en de uienconfituur. 
  • Steek de broodjes 10 minuutjes in een hete oven van 180°C. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten