Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 aubergine
- 1 bolletje mozzarella
- 3 tomaten
- 1 rode paprika
- 1 bosje basilicum
- 2 plakjes gedroogde Italiaanse ham
- 3 lente-uitjes
- olijfolie
- 1/2 citroensap
- 1 el extra vierge olijfolie van goede kwaliteit (voor de afwerking)
- Versgemalen zwarte peper
- Fleur de sel
Bereiding:
- Haal het vocht uit de aubergine, anders blijven ze taai. Je doet dit door ze in schijfjes te snijden en te bestrooien met grof zeezout. Je legt ze best op een bord en tussen elke laag aubergine een keukenpapiertje. Zet er nog een 2 bord bovenop en eventueel nog enkele harde boeken zodat er wat gewicht op staat. Laat zeker 15 minuten staan.
- Leg de paprika onder de grill in de oven tot het vel licht begint te blakeren. Draai hem regelmatig om. Rooster hem 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Laat ze afkoelen onder plasticfolie. Verwijder het vel en de pitjes en verdeel ze in stukjes.
- Droog de plakjes ham gedurende een 8-tal minuutjes in een warme oven van 180°C. Dit doe je best op de rooster van de oven zodat ze lekker krokant blijven.
- Ontpit en ontvel de tomaten. Snij het vruchtvlees in blokjes. Meng de tomaten met gehakte verse basilicum (ik heb nu gedroogde basilicum gebruikt, omdat ik geen verse had. Ongeveer 1 theelepel gedroogde basilicum volstaat) en fijn gesneden lente-ui. Kruid met versgemalen zwarte peper & fleur de sel. Voeg wat citroensap en olijfolie toe. Meng en houd apart.
- Bestrijk de afgeborstelde aubergines met olijfolie. Kruid enkel met peper. Grill ze in een grillpan langs beide kanten gedurende een goeie 5 minuten of tot ze gaar zijn.
- Snij de mozzarella in schijfjes.
- Maak torentjes met alle ingrediënten. Begin met een schijfje aubergine, leg er wat tomatenblokjes op, daarna de mozzarella. Nog een schijfje aubergine, tomatenblokjes en enkele gekonfijte paprikastukjes en sluit af met een schijfje aubergine. Werk af met enkele kleine stukjes gedroogde ham voor een krokante toets.
- Zet de torentjes nog even in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 minuutjes. Serveer en werk af met nog een beetje olijfolie van goede kwaliteit en eventueel wat rucola. Ik heb er ook nog een beetje restjes tomatenblokjes over gestrooid.
Smakelijk :-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten