Pagina's

zaterdag 9 februari 2013

Groentestoofpot met geitenkaas



Dit is ook een gerechtje dat ik zeer veel maak en waarmee je kan variĆ«ren qua groenten en qua saus. Nu heb ik gewoon gekozen om het te serveren in een groentebouillon. Ik heb er gedroogde geitenkaas aan toegevoegd voor extra veel smaak. Zeer gezond met extra veel groenten !!!! 

Voor 2 personen:

De groentestoofpot:

  • 1 ui
  • 1 rood chilipepertje (ik verwijder de zaadjes)
  • 1 teentje look
  • 3 stengels bleekselder
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 oranje paprika
  • 1 venkel
  • 300 g sluimererwten
  • 1/2 courgette
  • 100 g diepvrieserwten
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1/2 l water
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl currypoeder

Afwerking:
  • Rucola
  • Geitenkaas
  • Parmezaanschilfers

Bereiding:

  • Schil de ui en snipper ze in niet al te kleine stukjes. Pel de look en plet het teentje tot pulp.Verhit een scheutje olijfolie in een hoge pan of een stoofpot. Stoof daarin de ui en de look op een matig vuur. Snipper het pepertje en voeg het erbij.
  • Snij de taaie bodem en het groene loof van de venkel en halveer de groente. Snij de venkel vervolgens in blokjes en laat ze meestoven. Snij de selder in kleine stukjes en voeg die er ook bij. Was de sluimererwten, snij ze in kleinere stukken en doe ze bij de andere groenten. Schil de paprika met de dunschiller en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes en laat die meestoven met de ui. Halveer de courgette, snij ze vervolgens in repen en dan in kubusjes. Ook deze groente mag mee de pan in.
  • Voeg nu de takjes tijm en het takje rozemarijn erbij en laat even meestoven. Voeg dan de kurkuma, het paprika-en currypoeder erbij. 
  • Voeg de groentenbouillon erbij tot de groenten net onder staan en laat het stoofpotje enkele minuutjes pruttelen op een zacht vuur.
  • Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout bij (opletten want het chilipepertje is al vrij pikant). 
  • Voeg de laatste minuutjes de diepvrieserwten erbij en laat nog even kort even suderen. Hak de bladpeterselie fijn en voeg de op het allerlaatste moment in de groentestoofpot. 
  • Snij de geitenkaas in kleine stukjes. Ik heb voor een zeer drooge soort geitenkaas gekozen, omdat die zeer veel smaak afgeeft.  
  • Serveer de groentestoofpot met de geitenkaasblokjes, de rucola en de parmezaanschilfers. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten