Ingrediƫnten voor 2 personen:
De groenten:
- 3 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
- 1/2 zoete aardappel, in stukken
- 1/2 courgette, in stukken
- 1 orange paprika
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 1/8 knolselderij, in kleine stukjes
- 1 raapje
- 1 teentje look, geplet
- 3 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- Een handje haloumi, in kleine stukjes
- Versgemalen zwarte peper
- Fleur de sel
- Koolzaadolie
De broccolivinaigrette:
- 1/2 stronk broccoli, geblancheerd
- 1 teentje look
- 1 koffielepel graanmosterd
- 1 el rijstazijn
- Een handje munt
- Olijfolie, extra vierge
- Peper & zout
Bereiding:
De groenten:
- Snij de ui, de bleekselderij, de zoete aardappel, de paprika's, de knolselder, het raapje en de courgette in kleine stukken en doe ze in een ovenschotel. Leg er nog een 5-tal kleine geblancheerde broccoliroosjes bij.
- Doe het takje tijm en rozemarijn erbij. Kruid met peper en zout. Voeg nog een goede scheut koolzaadolie toe en zet in een voorverwarmde oven van 200°C.
- Laat de schotel zeker een uur in de oven. De eerste helft met zilverpapier. Na 30 Ć 40 minuten mag het zilverpapier van de schotel en doe er dan de stukjes haloumi erbij.
De broccolivinaigrette:
- Doe alles in de cutter en meng. Voeg peper, zout en olijfolie naar smaak toe.
Leg de groenten op een bord en werk af met de broccolivinaigrette.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten