Pagina's

vrijdag 15 februari 2013

Groenteschotel met haloumi en broccolivinaigrette





IngrediĆ«nten voor 2 personen: 

De groenten:

  • 3 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
  • 1/2 zoete aardappel, in stukken 
  • 1/2 courgette, in stukken
  • 1 orange paprika 
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1/8 knolselderij, in kleine stukjes
  • 1 raapje
  • 1 teentje look, geplet
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • Een handje haloumi, in kleine stukjes
  • Versgemalen zwarte peper
  • Fleur de sel
  • Koolzaadolie


De broccolivinaigrette:

  • 1/2 stronk broccoli, geblancheerd
  • 1 teentje look
  • 1 koffielepel graanmosterd
  • 1 el rijstazijn
  • Een handje munt
  • Olijfolie, extra vierge
  • Peper & zout


Bereiding: 

De groenten:

  • Snij de ui, de bleekselderij, de zoete aardappel, de paprika's, de knolselder, het raapje en de courgette in kleine stukken en doe ze in een ovenschotel. Leg er nog een 5-tal kleine geblancheerde broccoliroosjes bij. 
  • Doe het takje tijm en rozemarijn erbij. Kruid met peper en zout. Voeg nog een goede scheut koolzaadolie toe en zet in een voorverwarmde oven van 200°C. 
  • Laat de schotel zeker een uur in de oven. De eerste helft met zilverpapier. Na 30 Ć  40 minuten mag het zilverpapier van de schotel en doe er dan de stukjes haloumi erbij. 


De broccolivinaigrette:

  • Doe alles in de cutter en meng. Voeg peper, zout en olijfolie naar smaak toe. 


Leg de groenten op een bord en werk af met de broccolivinaigrette. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten