Pagina's

vrijdag 8 februari 2013

Smeltende geitenkaas in tomatensaus met rucola en pijnboompitten



Dit vind ik persoonlijk een zeer lekker gerechtje. De tomaten heb ik eerst geroosterd waardoor ze een diepere smaak krijgen in het gerecht. Ik gebruik ook altijd 'Crottin de Chèvres' omdat deze kaas zich perfect lenen voor bereidingen in de oven. Ze hebben een vastere textuur waardoor ze niet te lopend zijn voor bereidingen in de oven. 

Ingrediënten voor 1 persoon: 

  • 3 tomaten
  • 10 tal kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 teentje look
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el honing
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 el olijfolie
  • blaadjes van 3 takjes tijm
  • versgemalen zwarte peper
  • fleur de sel
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 koffielepels tomatenpuree
  • 1 geitenkaasjes, liefst crottin
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel marjolein
  • 1 theelepel basilicum
  • een handvol pijnboompitten, geroosterd
  • een handvol basilicumblaadjes
  • rucola
  • een scheutje hazelnootolie

Bereiding: 
  • Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de tomaten in een braadslede en bestrooi ze met knoflook, balsamicoazijn, honing, chilivlokken, olie, tijm, oregano, basilicum, marjolein, zout en peper. Rooster de tomaten ongeveer 40 minuten in een hete oven. Doe daarna het mengsel in een kookpot op een laag vuurtje en doe het gesnipperd sjalotje en de gehalveerde kerstomaten erbij. Voeg 2 koffielepels tomatenpuree toe. Laat het mengsel even pruttelen. 
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten en was de rucola. Doe de rucola in een serveerschaal en kruid met peper en fleur de sel. Doe er een klein scheutje hazelnootolie bij (doe dit pas op het einde voor je aan tafel gaat om de frisse sla te behouden).
  • Doe de saus opnieuw in de braadslede en voeg daar de stukjes geitenkaas op. 
  • Zet opnieuw in de oven, maar deze keer onder de grill gedurende 5 à 10 minuten. 
  • Serveer en werk af met rucola, parmezaanschilfers, verse basilicumblaadjes en pijnboompitten.

Smakelijk ! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten